Rabu, 27 Oktober 2010

dah 2 kali try


sandwich loaf yg dah di potong nak mkan malam ni jgk,,,,,dgn air teh panas la apa lagi,,,,


ni kali kedua buat sandwich bread with pullman loaf acuan ni,,,, first time buat terkoyak roti bila tarik nak bkak acuan tu,,, mana silap nye,, rupa2nye badan nye dah disapu butter cukup2 sbb dah pengalaman nak kluar dari loyang loaf melekat2,,,, tapi rupa nye terlupa nak sapu butter di penutup acuan tu plk,,, bila tarik terkoyak bahagian atas loaf,,,
tapi kali ni buat melekat sikit la,,, tapi overall roti ni mmg lembut masuk 2 hari pun masih lembut lagi,,,,
cara bakar kte tak cantik lagi la,,, masih nak kena buat lagi ni smpai cantik roti loaf aku ni,,,,,,

bahagian bwh roti cantik bakar tapi garing sgt la kut,,,,


bahagian atas yg tak garing bakar nye,,,,melekat jgk atasnye bila nak tarik kluarkan rasanye nak kena main api atas bawah kut,,,,, takpe cuba lagi,,,

1 ulasan:

  1. Salam Kak Liza..

    Amboi!!!! Bnyknya roti.. Hari2 roti ni.. Akak adun/canai roti pakai manual hand ke bread maker? Huhuhu... Naz suka gak buat roti. Dulu sblm ada blog, selalu buat tp sejak ada blog baru sekali je buat roti sbb bread maker sakit.. Tak tau nk anta baiki kat ne..Nak mengadun sendiri pakai tangan alahai...abislah jari jemariku yang lembut ni hehehe...cakap je la malas ye tak? Waaaaa.. nk buat roti jugak :(

    BalasPadam