Isnin, 13 Disember 2010

sup ketam


petang tadi gi kipmat ingat nak beli ayam nak masak ayam ungkep,,, tngahari gi umah mak mertua dia tngah masak bau wangi nye,, so tanyalah resipi,,, tetiba teringin plk nak nerai,, lagipun selalu nmpak resipi ni dlm internet,,, tapi tak teringin plk nak cuba,, sbb lauk ayam kte ni ada kurang sikit nak masak,,, bila sampai kipmat nmpak ketam besar2 plk tu dan hidup2 lagi so apalagi rembat 1/2 kg jek dpt la 6 ekor tuk bdk 2 org ni,,, lepas tu nak masak cili mcm sikit sgt ketam ni biasa masak 1kg cili n 1kg lemak tuk bdk 2 org ni,, lagipun bapak bdk takde,, so beli 6 ekor teringatkan resipi sup ketam dalam web KR so apalagi terai jgn tak terai hehehe
simple sup takde daun supbawang dan tak guna sup bunjut

Tiada ulasan:

Catat Ulasan